“Had ik dit maar eerder geweten”: Botox tegen hoofdpijn

Hieronder het mooie en persoonlijke verhaal van Kieka die vertelt hoe botulinetoxine (botox) haar redding is in strijd tegen migraine. In de video laten beautydeskundige Maaike Dorsteen, Dermatoloog Gamze Piskin van SkinSensible en Kieka zien hoe deze behandeling in zijn werk gaat.

“ Had ik dit maar eerder geweten….”
Al zolang ik mij kan herinneren ben ik ‘hoofdpijnpatiënt’, na mijn puberteit vooral hormonaal en getriggerd door spanning. Maar de afgelopen 7 jaar is daar helaas ook ‘Vestibulaire migraine’ bijgekomen. Ik heb het geluk dat medicijnen zorgen voor minder aanvallen, dit is namelijk niet bij iedereen het geval. Mijn neuroloog adviseerde mij om naast de medicatie ook eens botox te proberen, want werkt het niet dan is het na 3 maanden weer uitgewerkt. Baat het niet, dan schaadt het niet.

Botox is een goedgekeurde behandeling tegen migraine. Het onwillekeurig aanspannen van spieren is één van de uitlokkers van migraine. Aangezien Botox een spierverslapper is, kan een behandeling hiermee uitkomst bieden. Inmiddels kan ik niet meer zonder, wat een redding! Ik behandel mijn frons, slapen en af en aan ook mijn voorhoofd. “Had ik dit maar eerder geweten..” dan had het mij vele aanvallen kunnen besparen, maar gelukkig weet ik het nu! En nu wil ik nooit meer zonder.

Ik voel meteen als het weer is uitgewerkt, want dan krijg ik 2 keer zoveel migraineaanvallen en last van hoofdpijn. Ik hou een hoofdpijndagboek bij en kan dus goed terugzien wanneer de hoofdpijn weer toeneemt en wanneer weer afneemt, hier ligt duidelijk verband tussen, vlak na een botox behandeling en na +- 3 maanden. Ik voel na de behandeling al na 2-6 dagen verlichting en ontspanning in mijn spieren. Het is absoluut het proberen waard, je weet van te voren niet óf het gaat werken en je zal met de arts ook een balans gaan zoeken in hoeveelheden en zones. Maar als het wel werkt zoals het bij mij werkt, is het een groot cadeau aan jezelf.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH