Botulinetoxine

Botulinetoxine

Wat is het?

Botulinetoxine (ook bekend als Botox®) is een gezuiverd eiwit dat gelaatsspieren ontspant. Het wordt in kleine hoeveelheden geïnjecteerd om bestaande rimpels te verzachten en toekomstige rimpelvorming te beperken. Botulinetoxine is een medicijn. In Nederland mogen daarom uitsluitend toegelaten botulinetoxine preparaten worden gebruikt zoals: Bocouture®, Azzalure® en Botox®. Deze merken verschillen niet van elkaar wat betreft effect bij correct gebruik, maar Bocouture® van Merz bevat minder toevoegingen door de unieke wijze waarop het is gezuiverd. Daarom gaat onze voorkeur uit naar Merz.

Hoe werkt het?

Botulinetoxine wordt in gelaatsspieren geïnjecteerd om zenuwimpulsen te blokkeren. Dit verzwakt het samentrekken van die spieren en maakt ze minder actief. Afhankelijk van de dosering, verzachten de rimpels rondom de behandelde spieren of verdwijnen in het geheel. Botulinetoxine werkt ook preventief. Door het ontspannen van gelaatsspieren ontwikkelen zich in dat gebied minder of geen rimpels op de huid.

Voorafgaand aan de behandeling

Voor je behandeling neemt je arts uitgebreid je wensen en bijbehorende behandeltechnieken met je door en adviseert je over de beste wijze om een effectief en natuurlijk resultaat te bereiken. Je ontvangt daarnaast informatie over de volgende aspecten van behandelingen en producten: het realistisch te verwachten effect, de mogelijke bijwerkingen en risico’s en de kosten. Je arts stelt jouw individuele behandelplan op en je ontvangt een informed consent (toestemmingsdocument) met gedetailleerde informatie over de behandeling.

Daarnaast verzoeken we je een medische vragenlijst in te vullen. Doe dit zo nauwkeurig en correct mogelijk. Je medische toestand kan namelijk zowel de behandeling als de resultaten beïnvloeden.

We behandelen niet als je:
• jonger bent dan 18 jaar;
• zwanger bent of borstvoeding geeft;
• korter dan 3 maanden geleden een behandeling met botulinetoxine hebt ondergaan;
• bepaalde medicatie neemt of recent hebt genomen die het effect van botulinetoxine kan versterken of verminderen
• lijdt aan een spieraandoening;
lijdt aan bepaalde huidaandoeningen, inclusief overgevoeligheid of allergie voor botulinetoxine of de toevoegingen in deze preparaten
• een infectie of ontsteking hebt op de voorgestelde injectieplek

Als er geen medische indicaties zijn om niet te behandelen, en jij – na alle informatie te hebben ontvangen – akkoord bent, onderteken je de informed consent

De behandeling

We vinden het belangrijk dat je straks tevreden bent met het resultaat. Om dit bij de controleafspraak goed te kunnen beoordelen, maken we eerst een foto van het te behandelen gebied.

We nemen nogmaals je persoonlijk behandelplan met je door en op basis daarvan bereiden we de optimale dosering botulinetoxine oplossing. Als je bijvoorbeeld hebt aangegeven een heel subtiel effect te willen, verlagen we de gangbare hoeveelheid. Dit wordt ook wel een “mini Botox” genoemd. Daarna vragen we je om een aantal specifieke bewegingen met je gezicht te maken zodat we de spieren goed kunnen lokaliseren en injecteren vervolgens de botulinetoxine met een fijne naald.

Een gemiddelde behandeling duurt 15 minuten en kan wat ongemak of lichte pijn veroorzaken. Na de behandeling krijg je van ons informatie mee voor de eerstvolgende dagen.

Na de behandeling

Het resultaat wordt gemiddeld na 2 à 3 dagen zichtbaar en heeft een maximaal effect rond dag 30 (dit verschilt per persoon). De werking blijft ongeveer 3 tot 4 maanden actief. Een herhaalbehandeling is toegestaan vanaf 3 maanden na een eerdere behandeling.

De meeste cliënten vervolgen direct na de behandeling hun dagelijkse bezigheden, maar niet iedereen reageert hetzelfde. Bijwerkingen kunnen optreden door het geneesmiddel zelf, de injectietechniek of beiden. Dit gebeurt voornamelijk in de eerste week na de injectie. Ze zijn meestal mild tijdelijk van aard.

Veelvoorkomende onschuldige bijwerkingen zijn: vochtophoping (oedeem), zwelling, jeuk, verkleuring van de huid (roodheid, blauwe plekken) en gevoeligheid door de injectie.

Mocht je één van de volgende symptomen ervaren: algemene zwakte, een afhangend ooglid, dubbelzien, longontsteking of ademhalings-, slik-, en/of spraakmoeilijkheden, neem dan direct contact met ons op!

Raadpleeg voor een overzicht van mogelijke bijwerkingen de informed consent die je voor de behandeling van ons hebt gekregen.­­

Maximaal twee weken na de behandeling zien we je graag terug voor een controle en evaluatie van het behandelresultaat, en verzoeken je een controleafspraak in te plannen met je behandelend arts. Mocht je in de tussentijd vragen hebben, staan we je graag te woord.

Waar werkt het?

Neuslijnen (bunny lines)

De neuslijnen lopen van de zijkanten van de neus richting mondhoeken. Ze ontstaan door lachen en fronsen. Sommige mensen hebben van nature meer aanleg voor neuslijnen dan anderen.
€ 75,–

Bovenliplijnen (rokerslijnen)

Deze overwegend verticale lijnen verschijnen als we onze lippen tuiten. Naarmate we ouder worden, blijven ze ook zichtbaar bij ontspannen lippen.
€ 75,–

Lach met zichtbaar tandvlees (gummy smile)

Bij sommige mensen wordt het bovenste tandvlees zichtbaar als ze lachen. Dit kan verminderd worden met slechts twee kleine injecties botulinetoxine.
€ 75,–

Putjeskin

Door overactiviteit van de kinspier kunnen kleine putjes of onregelmatigheden op de kin ontstaan. Door die spieren te verslappen, verdwijnen ze.
€ 75,–

Marionetlijnen

Marionetlijnen lopen van de mondhoeken naar beneden tot aan de kin. Ze kunnen op vrij jonge leeftijd al ontstaan en geven een droevige blik. Botulinetoxine kan ze verzachten.
€ 75,–

Fronsrimpel

De fronsrimpel zit tussen de wenkbrauwen en wordt dieper door het aanspannen van de wenkbrauwen. Dit kan een norse blik veroorzaken.
€ 95,–

Kraaienpootjes

Kraaienpootjes zijn clusters van rimpels aan de zijkanten van de ogen. Door het aanspannen van de ogen, fronsen en (glim)lachen worden ze dieper.
€ 95,–

Voorhoofdslijnen

De voorhoofdslijnen zijn horizontale plooien boven de wenkbrauwen. Ze verschijnen bij het optrekken van de wenkbrauwen of als we verbaasd kijken.
€ 95,–

Hangende wenkbrauwen

Met het ouder worden, kunnen de wenkbrauwen gaan hangen. Twee botulinetoxine injecties liften de wenkbrauwen 1 à 2 mm.
€ 145,–

Migraine

Migraine kan verholpen worden door diverse spieren met botulinetoxine te ontspannen. Bij een kleine behandeling betreft het de slapen en het voorhoofd. Bij een uitgebreide behandeling worden ook nek en schouderspieren meegenomen.
Vanaf € 145,–

Knarsetanden

Nachtelijk knarsetanden ontstaat door overmatige activiteit van de kauwspieren. Het kan het gebit beschadigen en soms ook een hoekige kaaklijn geven. De verantwoordelijke spieren kunnen met botulinetoxine tijdelijk worden uitgeschakeld.
Vanaf € 225,–

Halslijnen (Nefertiti lift)

De halsspieren (platysma) zijn erg sterk, waardoor in de loop der tijd de hals verslapt en de kaaklijn naar beneden zakt. Deze verticale spieren worden zichtbaar als je je mondhoeken naar beneden duwt. Door deze spieren te verzwakken wordt verslapping vertraagd.
Vanaf € 275,–

Overmatig zweten

Overmatig zweten ontstaat door een interactie tussen zenuwen en zweetklieren. Botulinetoxine kan dit proces voor een periode van 3 tot 4 maanden (soms langer) stoppen.
€ 425,–

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH