Bsure DNA-test voor fillers

FILLERS EN UW GENETISCHE AANLEG

Een fillerbehandeling is een veilige cosmetische behandeling. Toch kan het soms misgaan, ook als de behandeling correct en professioneel is uitgevoerd. U kunt namelijk een genetische aanleg hebben waardoor uw eigen afweersysteem extreem reageert op de fillers. De fillers worden dan door uw lichaam afgestoten, wat ernstige complicaties en levenslang hinder kan veroorzaken. Om te bepalen of dit bij u het geval is, kan de Bsure DNA-test voor fillers een cruciale rol spelen.

De beste arts
De beste materialen
?  Uw DNA

BSURE DNA-TEST

Bsure Medical heeft een unieke DNA-test ontwikkeld, die aantoont of uw genetische aanleg een verhoogd risico op ernstige complicaties door fillers kan veroorzaken. De test is ontwikkeld in samenwerking met 4 gerenommeerde artsen en onderzoekers aan medische universiteiten in Spanje en Nederland.

WAAROM IS DE BSURE DNA-TEST BELANGRIJK VOOR U?

De test toont aan of u een genetische aanleg heeft voor ernstige complicaties na een fillerbehandeling. Het wetenschappelijk onderzoek waarop de Bsure DNA-test is gebaseerd, wijst uit dat indien u een bepaalde genetische aanleg heeft er een kans is van 84% op deze ernstige complicaties. Een positieve uitslag van de BSure DNA-test bevestigt dat u deze genetische aanleg heeft. Het is dan af te raden om een fillerbehandeling te ondergaan. Bij een negatieve uitslag van de test zijn complicaties niet uitgesloten, maar is de kans daarop veel lager.

HOE WERK DE BSURE DNA-TEST?

U kunt eenvoudig online een afspraak maken voor het uitvoeren van de Bsure DNA-test bij SkinSensible. De arts van SkinSensible de Bsure zal de DNA-test afnemen aan de hand van een speekselmonster (zie foto). Het DNA-monster wordt vervolgens opgestuurd naar het lab ter analyse. Na ontvangst van het DNA-monster door het lab is na 10 tot 14 dagen het resultaat van de analyse bekend. Deze wordt door de arts van SkinSensible met u besproken (in de kliniek of telefonisch) en u ontvangt het testrapport per email. Bij een positieve uitslag is het af te raden om over te gaan tot een fillerbehandeling. De kosten van de Bsure DNA-test bedragen 240 Euro. Omdat uw DNA zich niet wijzigt, hoeft u deze test maar eenmalig uit te voeren.
Afnemen Bsure DNA-test

FAQ

Wat toont de Bsure DNA-test aan?

De Bsure DNA-test voor fillerbehandelingen toont aan of u een genetische aanleg heeft voor ernstige afstotingsreacties na een fillerbehandeling. Het wetenschappelijk onderzoek en de onderzoekspopulatie, waarop de Bsure DNA-test is gebaseerd, wijst uit dat indien u een bepaalde genetische aanleg heeft er een kans is van 84% op deze ernstige afstotingsreacties.

Een positieve uitslag van de Bsure DNA-test bevestigt dat u deze genetische aanleg heeft. Het is dan af te raden om over te gaan tot een fillerbehandeling. Bij een negatieve uitslag van de test zijn complicaties niet uitgesloten, maar is de kans daarop veel lager.

Voor welke complicaties bij fillerbehandelingen is de Bsure DNA-test bedoeld?

Fillers kunnen milde, tijdelijke complicaties veroorzaken, zoals plaatselijke ontsteking of irritatie. Deze complicaties verdwijnen meestal na enkele weken of zijn behandelbaar.

De Bsure DNA-test is gericht op het voorkomen van ernstige complicaties veroorzaakt door een genetische aanleg waardoor het eigen immuunsysteem extreem heftig reageert op fillers. Deze ernstige complicaties kunnen zich manifesteren in de eerste 3 tot 6 maanden na de behandeling, maar ook na 5 tot 8 jaar.

Dit zijn de zogenaamde laat optredende immuun gemedieerde bijwerkingen op fillers. De kans op deze reacties is klein (1 tot 3%), maar de gevolgen zijn complex en ernstig. Het kunnen chronische klachten worden die maanden, jaren of in sommige gevallen levenslange monitoring en behandeling vereisen.

Komen ernstige afstotingsverschijnselen bij fillers vaak voor?

Er zijn mensen die een genetische aanleg hebben die ervoor zorgt dat het eigen afweersysteem extreem reageert op fillers. De fillers worden dan door het lichaam afgestoten. Medische complicaties die kunnen optreden, zijn onder meer chronische en/of lokale ontstekingen die mogelijk maanden of jaren van medische behandeling vereisen en die levenslange gevolgen kunnen hebben.

De kans dat deze ernstige afstotingsreacties optreden, is klein. Als ze echter optreden, kunnen de gevolgen ernstig zijn. Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar het risico op deze ernstige complicaties. Het risico op afstotingsverschijnselen varieert in deze onderzoeken van 0,4% tot 4% van de gevallen . Het medisch-wetenschappelijk team dat betrokken is bij het Bsure onderzoek schat de kans, op basis van eigen ervaring en onderzoeken, op 1 tot 3% van de gevallen.

Hoe wordt de Bsufe test afgenomen?

De Bsure test wordt afgenomen dmv een speekselmonster met een wattenstaafje uit de mond tussen de wang en het tandvlees en is volledig pijnloos.

Waar en door wie wordt mijn DNA-monster geanalyseerd?

Uw DNA-sample wordt verstuurd naar het laboratorium Fagron Genomics in Terassa, Barcelona (Spanje). Het laboratorium van Fagron Genomics beschikt niet over uw persoonsgegevens en gebruikt alleen de barcode van uw DNA sample.

Wat analyseert de test precies van mijn DNA?

Iedereen heeft specifieke immuuncelreceptoren aan de buitenkant van de cellen. Dit zijn zogenaamde HLA’s: Human Leukocyte Antigenen. Deze maken deel uit van het menselijk immuunsysteem. De HLA’s kunnen herkennen of iets natuurlijk of vreemd is. Ze zorgen ervoor dat u lichaam een bacterie of virus herkent en aanvalt, zodat u lichaam gezond blijft.

De Bsure DNA-test voor fillers is bedoeld om te achterhalen welke genetische aanleg u heeft voor de HLA’s. De wetenschappelijke studie waarop de Bsure DNA-test fillers is gebaseerd, toonde aan dat de combinatie van de HLA’s DRB1*03 en B*08 een verhoogd risico op immuun gemedieerde afstotingsreacties op fillers veroorzaakt. De Bsure-test bepaalt of iemand deze combinatie van HLA’s heeft.

Wanneer en hoe krijg ik de uitslag van de Bsure DNA-test?

Na ontvangst van het DNA-monster door het lab is na 10 tot 14 dagen het resultaat van de analyse bekend. Het resultaat wordt door de arts van SkinSensible met u besproken (in de kliniek of telefonisch) en u ontvangt tevens het testrapport per email. Bij een positieve uitslag is het af te raden om over te gaan tot een fillerbehandeling.

Moet ik de Bsure DNA-test herhalen?

Nee, de Bsure DNA test is eenmalig. Het test uw erfelijke aanleg en die verandert niet.

Wat kost een Bsure DNA-test?

De Bsure DNA-test is in prijs verlaagd en kost nu 240 Euro.

Waar vind ik meer informatie over Bsure Medical?

Meer informatie over Bsure Medical is te vinden op www.bsuremedical.com

ONZE DERMATOLOGEN

Mooier online, Huidverbetering en rimpel vermindering

Dr. Gamze Piskin

BIG-nummer 19061981901

Mooier online, Huidverbetering en rimpel vermindering

Drs Adinda van Ginkel

BIG-nummer 29053281301

DE KLINIEK

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH