Hyaluronzuur filler

Hyaluronzuur filler

Wat is het?

Een filler is een vullende gel die contouren verbetert door versteviging. Hyaluronzuur is een een vochtbindende stof die van nature in onze huid voorkomt en naarmate we ouder worden afneemt. Deze vochtbindende eigenschap zorgt dat het bindweefsel onder de huid in conditie blijft, en houdt de huid strakker, stralend en fris. Een hyaluronzuur filler is een tijdelijke filler en wordt uiteindelijk volledig door het eigen lichaam afgebroken.

De viscositeit (dikte) van hyaluronzuur fillers varieert per merk, daarom bepalen de te behandelen plek en je huidconditie welke viscositeit het meest geschikt is. Waar mogelijk gaat onze voorkeur uit naar het A-merk IBSA omdat hun producten zo min mogelijk chemische toevoegingen bevatten.

ibsa face

Hoe werkt het?

Fillers op basis van hyaluronzuur worden gebruikt om meer volume en/of stevigheid (terug) te geven aan de huid, rimpels en plooien te verminderen, contouren te accentueren of lippen voller te maken. Bovendien verbeteren ze de huidconditie door het vochtbindende eigenschappen (hydratatie) van hyaluronzuur.

Voorafgaand aan de behandeling

Voor je behandeling neemt je arts uitgebreid je wensen en bijbehorende behandeltechnieken met je door en adviseert je over de beste wijze om een effectief en natuurlijk resultaat te bereiken. Je ontvangt daarnaast informatie over de volgende aspecten van behandelingen en producten: het realistisch te verwachten effect, de mogelijke bijwerkingen en risico’s en de kosten. Je arts stelt jouw individuele behandelplan op en je ontvangt een informed consent (toestemmingsdocument) met gedetailleerde informatie over de behandeling.

Daarnaast verzoeken we je een medische vragenlijst in te vullen. Doe dit zo nauwkeurig en correct mogelijk. Je medische toestand kan namelijk zowel de behandeling als de resultaten beïnvloeden.

Het is voor ons van belang om te weten of je:
• eerder bent behandeld met fillers;
• chirurgische ingrepen hebt ondergaan;
• korter dan 3 dagen geleden een andere gezichtsbehandeling hebt ondergaan;
• lijdt aan bepaalde huidaandoeningen, inclusief overgevoeligheid of allergie voor producten op basis van hyaluronzuur;
• een infectie of ontsteking hebt op de voorgestelde injectieplek.

Als er geen medische indicaties zijn om niet te behandelen, en jij – na alle informatie te hebben ontvangen – akkoord bent, onderteken je de informed consent.

De behandeling

We vinden het belangrijk dat je straks tevreden bent met het resultaat. Om dit bij de controleafspraak goed te kunnen beoordelen, maken we eerst een foto van het te behandelen gebied. We nemen nogmaals je persoonlijk behandelplan met je door.

Fillers worden soms als pijnlijk ervaren, daarom verdoven we desgewenst de plekken die we gaan behandelen met een verdovende crème. Na het inwerken daarvan brengen we de filler met een fijne naald en/of canule in. Soms masseren we de behandelde plekken om een gelijkmatig resultaat te krijgen. Hierdoor kan je huid tijdelijk wat rood worden of zwellen. Ook kan je de werking van de verdoving na de behandeling nog even blijven.

Een gemiddelde behandeling duurt 30 minuten en kan wat ongemak of lichte pijn veroorzaken. Na de behandeling krijg je van ons informatie mee voor de eerstvolgende dagen.

Belotero_1

Na de behandeling

Het resultaat van een filler behandeling blijft meestal tussen de 6 en 12 maanden zichtbaar. De duur en mate van het effect is afhankelijk van leeftijd, huidtype, levensstijl en spieractiviteit. Op plekken die erg bewegelijk zijn, zoals bijvoorbeeld de lippen, werkt de behandeling korter.

De meeste cliënten vervolgen direct na de behandeling hun dagelijkse bezigheden, maar niet iedereen reageert hetzelfde. Bijwerkingen kunnen optreden door de filler, de injectietechniek, overactiviteit van het afweersysteem of een combinatie hiervan. Dit gebeurt voornamelijk in de eerste week na de injectie. Ze zijn meestal mild tijdelijk van aard.

Veelvoorkomende onschuldige bijwerkingen zijn: vochtophoping (oedeem), zwelling, pijn, jeuk, verkleuring van de huid (roodheid, blauwe plekken), gevoeligheid en productophoping (nodules) door de injectie. Daarnaast is het mogelijk dat je een branderig gevoel of pijn hebt op de plek van de injectie. De behandelde plek kan zelfs gedurende een paar dagen na de behandeling nog gevoelig zijn. De eerste uren na de behandeling kan je de behandelde gebieden met een ijs- of koud kompres verkoelen om dit te beperken. Daarna alleen in overleg met je arts.

Als zwellingen en/of roodheid langer dan 7 dagen aanhouden of de plekken zeer pijnlijk of ongebruikelijk warm of koud zijn, neem dan direct contact met ons op!

Raadpleeg voor een overzicht van mogelijke bijwerkingen de informed consent die je voor de behandeling van ons hebt gekregen.

Maximaal vier weken na de behandeling zien we je graag terug voor een controle en evaluatie van het behandelresultaat, en verzoeken je een controleafspraak in te plannen met je behandelend arts. Mocht je in de tussentijd vragen hebben, staan we je graag te woord.

Voor/Na Foto's

lipfiller voor (boven) en na (onder)
lipfiller voor (boven) en na (onder)
traangoten voor (boven) en na (onder)
traangoten voor (boven) en na (onder)
traangoten voor (boven) en na (onder)
traangoten voor (boven) en na (onder)
bovenliplijnen
bovenliplijnen voor (boven) en na (onder)
lipfiller voor (boven) en na (onder)

Video subtiele lipfiller behandeling

Verschillenden mensen, verschillende wensen. En dat geldt zeker ook voor lipfillers. Daar varieert de voorkeur tussen veel volume of juist een subtiele verandering. Bij SkinSensible hebben we een voorkeur voor de subtiele aanpak met iets meer volume en/of contour voor een mooi natuurlijk resultaat. In deze video laten skinfluencer Maaike Dorsteen en dermatoloog Gamze Piskin van SkinSensible zien hoe een subtiele lipfiller behandeling eruit ziet.

Video: welke filler past bij jou?

Welke filler is het beste om je lippen op te vullen? En met welk product kun je het beste je wallen verminderen? In deze video zetten beauty deskundige Maaike Dorsteen en dermatoloog Gamze Piskin van SkinSensible alle fillers op een rijtje te zetten en bespreken de verschillen.

Video midface filler behandeling

Naarmate we ouder worden verandert ons gezicht en verliezen we volume in onze botten (zoals jukbeenderen) en onderhuids vetweefsel. Hierdoor veranderen de contouren van ons gezicht en verslapt onze huid. Het gevolg hiervan kan zijn dat we een vermoeide, chagrijnige of verdrietige uitstraling krijgen die niet goed past bij hoe we ons werkelijk voelen. Wil je daar iets aan doen? Herstel volumeverlies en huidverslapping in je gezicht door een behandeling van het ‘midface’ gebied (jukbeenderen, wangen) met hyaluronzuur filler. Door combinatie van verschillende typen fillers kunnen volumeverlies en huidverslapping optimaal worden hersteld. In deze video laten beautydeskundige Maaike Dorsteen en dermatoloog Gamze Piskin van SkinSensible zien hoe een midface behandeling met hyaluronzuur fillers in z’n werk gaat.

Video filler behandeling rokerslijntjes / barcode-lijnen / bovenliplijnen

Aan namen geen gebrek voor deze verticale rimpels boven de bovenlip. Ze ontstaan door erfelijk aanleg, mimiek, veroudering, zonlicht en roken en doen. Het voornaamste effect is dat ze je er ouder laten uitzien dan je bent of voelt. Gelukkig zijn deze lijntjes goed te behandelen met hyaluronzuur filler. In de video hieronder laten beauty deskundige Maaike Dorsteen (furrownl) en dermatoloog Gamze Piskin van SkinSensible laten zien hoe deze behandeling in zijn werk gaat.

Video lipfiller behandeling zonder pijn

Veel vrouwen overwegen een lipfiller behandeling met hyaluronzuur filler om hun lippen wat meer contour en/of volume te geven. Maar angst voor overdreven resultaten en pijn bij de behandeling vormen vaak een drempel om deze behandeling te ondergaan. In de deze video laten Maaike Dorsteen (@furrownl) en dermatoloog Gamze Piskin (@skinsensible_clinic) zien hoe je met een lipfiller een mooi en natuurlijk resultaat kunt bereiken zonder pijn. Dat laatste wordt gedaan met behulp van een zogenaamd zenuwblok.

Video traangoot behandeling

Wallen, donkere kringen en rimpels rondom je ogen geven vaak een grauwe en vermoeide uitstraling. Wil je daar iets aan doen? SkinSensible heeft de perfecte behandeling om er uitgeruster, vriendelijker en frisser uit te zien. Het gebied onder je ogen (traangootjes) behandelen we met hyaluronzuur filler, waardoor je wallen en donkere kringen verminderen. De dynamische rimpels naast je ogen (kraaienpootjes) en tussen je ogen (fronsrimpel) behandelen we met botulinetoxine (botox), waardoor ze verzachten of verdwijnen.

Video behandeling jukbeenderen

Er is wetenschappelijk aangetoond dat de lift die ontstaat bij behandeling met hyaluronzuur filler maar heel beperkt is. Waarom is deze behandeling dan toch zo effectief? Dat komt omdat we met fillers heel goed de illusie kunnen creëren dat het gezicht gelift is. Daarvoor is het belangrijk om op strategische plekken in het gezicht de contouren te accentueren en schaduwen weg te werken.Vooral het vullen van jukbeenderen heeft enorme impact op de aanpak van volumeverlies en huidverslapping in het gezicht en is daarmee meestal de eerste stap in het behandeltraject. In deze live video laten Maaike Dorsteen (@furrownl) en dermatoloog Gamze Piskin (@skinsensible_clinic) zien hoe je deze behandeling veilig en subtiel kunt uitvoeren.

Video behandeling Marionetlijnen

Marionetlijnen zijn de plooien die vanuit je mondhoeken naar je kaaklijn lopen. Deze worden dieper naarmate we ouder worden waardoor de mondhoeken wat gaan hangen. Je ziet ze vooral als je naar jezelf kijkt tijdens online vergaderingen en daarom worden ze ook wel ‘zoom lijnen’ genoemd. Als je die storend vindt zijn ze gelukkig prima te behandelen met hyaluronzuur filler
In deze video laten de leukste beauty deskundige van Nederland Maaike Dorsteen (furrownl) en dermatoloog Gamze Piskin van SkinSensible zien hoe dat in z’n werk gaat.
Pijn vormt voor veel mensen een drempel een drempel om een filler behandeling te ondergaan. Daarom speciale aandacht voor verdoving met een zogenaamd ‘zenuw blok’ waardoor de behandeling voor model Kieka niet pijnlijk was.

Video behandeling neuslippenplooi

Nasolabiale lijnen oftewel de neuslippenplooi. We hebben ze allemaal en ze worden steeds dieper naarmate we ouder worden. Een diepe neuslippenplooi kan ook veroorzaakt worden door genetische aanleg. Deze lijnen kunnen gelukkig goed en veilig behandeld worden met hyaluronzuur fillers. In deze IGTV video laten beautydeskundige Maaike Dorsteen en dermatoloog Gamze Piskin van SkinSensible zien hoe dat in z’n werk gaat.

Waar werkt het?

Lippen

In de loop der jaren verliezen onze mondspieren volume met als gevolg dat onze lippen meer naar binnen vallen en dunner worden. Daarnaast vervaagt de kleurgrens tussen het lippenrood en de huid steeds meer. Filler kan het volumeverlies aanvullen en de contouren corrigeren.
0,5 ml € 250,–  | 1 ml € 335,–

Neus-lippenplooien

Deze plooien, die aan weerszijden van de neus naar de mondhoeken lopen, verdiepen als we ouder worden. Dit kan het gezicht een vermoeide of zorgelijke uitdrukking geven.
0,5 ml € 250,–  |  1 ml € 335,–

Bovenliplijnen (rokerslijnen)

Deze overwegend verticale lijnen verschijnen als we onze lippen tuiten. Naarmate we ouder worden, blijven ze ook zichtbaar als we de lippen ontspannen.
0,5 ml € 250,–  |  1 ml € 335,–

Marionetlijnen

Marionetlijnen lopen van de mondhoeken naar beneden tot aan de kin. Ze kunnen op vrij jonge leeftijd ontstaan en geven een wat droevige blik. Filler kan diepere lijnen opvullen.
0,5 ml € 250,–  | 1 ml € 335,–

Voorhoofd

Het volume op ons voorhoofd neemt met de jaren langzaam af. Ook wordt een licht rond voorhoofd doorgaans als schoonheidsideaal gezien.
0,5 ml € 250,–  |  1 ml € 335,–

Fijne lijntjes gezicht

Fijne lijnen in het gezicht kunnen met oppervlakkige fillers worden gevuld.
0,5 ml € 250,–  |  1 ml € 335,–

Traangoten (wallen)

De traangoten, ook wallen genoemd, kunnen als we ouder worden meer gaan hangen en/of donkerder kleuren. Dit geef een vermoeide uitstraling.
1 ml € 335,–

Jukbeenderen

Het gebied rondom de jukbeenderen is bijzonder onderhevig aan volumeverlies met het verstrijken van de tijd. Hierdoor ontstaan bovendien plooien en rimpels in de onderhelft van het gelaat, zoals bijvoorbeeld de neus-lippenplooien.
1 ml € 335,–

Slapen

Naarmate we ouder worden, verliezen ook de slapen aan volume. Door fillers in dit gebied te plaatsen, kan het gezicht er jonger en frisser uitzien.
1 ml € 335,–

Kaaklijn

De vorm en stevigheid de kaaklijn is genetisch bepaald, maar als we verouderen, verslapt de kaaklijn altijd in meer of mindere mate. Dit is één van de meest typische veranderingen waar we minder jong door ogen. De contour van de kaak kan met fillers hersteld of verbeterd worden.
1 ml € 335,–

Kin

Soms wijkt de positie van de kin af van de esthetische norm. Daarnaast wordt de kin in de loop der jaren kleiner. Fillers kunnen beide verhelpen.
1 ml € 335,–

Neus

Een filler kan de neusvorm zonder operatieve technieken verbeteren of corrigeren.
1 ml € 335,–

Huidverslapping

Bepaalde fillers geven geen volume maar verstevigen de huid en verbeteren de elasticiteit en de structuur. Dit type fillers is met name geschikt voor gebieden als de hals, het decolleté, de bovenarmen en de bovenzijde van de handen.
1 ml € 335,–

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH