Profhilo®

Profhilo®

Wat is het?

Profhilo® bestaat uit puur hyaluronzuur dat dankzij een innovatieve technologie gestabiliseerd is zonder enige toevoeging van chemische stoffen. Het is geen filler en biedt daarmee de mogelijkheid de huid te verjongen zonder deze te extra volume te geven.

Hyaluronzuur is een stof die van nature in onze huid voorkomt en naarmate we ouder worden a­fneemt. Het kan tot wel 1000x het eigen gewicht aan vocht vasthouden. Deze vochtbindende eigenschap zorgt het dat het bindweefsel onder de huid in conditie blijft, en houdt de huid strakker, stralend en fris. Hyaluronzuur wordt door ons eigen lichaam weer afgebroken.

Hoe werkt het?

De gestabiliseerde vorm zorgt dat Profhilo® langer in de huid aanwezig blijft, waar het de huid aanzet vocht te binden, en cellen die bindweefsel maken stimuleert. Het verbetert de teint, textuur en hydratatie van de huid en geeft haar meer stevigheid en elasticiteit. Naast het gelaat en de hals is ieder lichaamsdeel waar de huid verslapt of verouderd is (het decolleté, de bovenarmen, de handen, de onderbuik etc.) geschikt voor een behandeling met Profhilo®.

Voorafgaand aan de behandeling

Voor je behandeling neemt je arts uitgebreid je wensen en bijbehorende behandeltechnieken met je door en adviseert je over de beste wijze om een effectief en natuurlijk resultaat te bereiken. Je ontvangt daarnaast informatie over de volgende aspecten van behandelingen en producten: het realistisch te verwachten effect, de mogelijke bijwerkingen en risico’s en de kosten. Je arts stelt jouw individuele behandelplan op en je ontvangt een informed consent (toestemmingsdocument) met gedetailleerde informatie over de behandeling.

Daarnaast verzoeken we je een medische vragenlijst in te vullen. Doe dit zo nauwkeurig en correct mogelijk. Je medische toestand kan namelijk zowel de behandeling als de resultaten beïnvloeden.

We behandelen niet als je:
• jonger bent dan 18 jaar;
• zwanger bent of borstvoeding geeft;
• korter dan 3 dagen geleden een andere gezichtsbehandeling hebt ondergaan;
• lijdt aan bepaalde huidaandoeningen, waaronder overgevoeligheid of allergie voor producten op basis van hyaluronzuur;
• een infectie of ontsteking hebt op de voorgestelde injectieplek.

Als er geen medische indicaties zijn om niet te behandelen, en jij – na alle informatie te hebben ontvangen – akkoord bent, onderteken je de informed consent.

De behandeling

We vinden het belangrijk dat je straks tevreden bent met het resultaat. Om dit bij de controleafspraak goed te kunnen beoordelen, maken we eerst een foto van het te behandelen gebied. We nemen nogmaals je persoonlijk behandelplan met je door.

Je arts markeert met een zacht potlood de prikpunten op je huid, dit zijn er gemiddeld 10. Daarna wordt Profhilo® op die punten geïnjecteerd.

Een gemiddelde behandeling duurt 15 minuten en kan wat ongemak of lichte pijn veroorzaken. Na de behandeling krijg je van ons informatie mee voor de eerstvolgende dagen.

Na de behandeling

Het resultaat is na één dag al zichtbaar. Profhilo® is geen filler en verandert de vorm van je huid niet, maar hydrateert deze. Je huid voelt na een behandeling steviger en egaler aan. Voor een optimaal effect wordt de behandeling na 1 maand herhaald en daarna onderhouden met een behandeling om de 6 maanden.

De meeste cliënten vervolgen direct na de behandeling hun dagelijkse bezigheden, maar niet iedereen reageert hetzelfde. Bijwerkingen kunnen optreden door het geneesmiddel zelf, de injectietechniek of beiden. Dit gebeurt voornamelijk in de eerste week na de injectie. Ze zijn meestal mild tijdelijk van aard.

Veelvoorkomende onschuldige bijwerkingen zijn: vochtophoping (oedeem), zwelling, jeuk, verkleuring van de huid (roodheid, blauwe plekken) en gevoeligheid door de injectie.

Mocht je één van de volgende symptomen ervaren: algemene zwakte, een afhangend ooglid, dubbelzien, longontsteking of ademhalings-, slik-, en/of spraakmoeilijkheden, neem dan direct contact met ons op!

Raadpleeg voor een overzicht van mogelijke bijwerkingen de informed consent die je voor de behandeling van ons hebt gekregen.­­

Maximaal vier weken na de behandeling zien we je graag terug voor een controle en evaluatie van het behandelresultaat, en verzoeken je een controleafspraak in te plannen met je behandelend arts. Mocht je in de tussentijd vragen hebben, staan we je graag te woord.

Voor/na foto's

Voor (links) en Na (rechts) 2 profhilo behandelingen
Voor (L) en Na (R) 2 Profhilo behandelingen
Resultaat na 2 Profhilo behandelingen gezicht (foto courtesy IBSA)
Resultaat na 2 Profhilo behandelingen hals (foto courtesy IBSA)

Waar werkt het?

Gelaat (full face)

Vanaf € 300,– (2 ml)

Hals

Vanaf € 300,– (2 ml)

Decolleté

Vanaf € 300,– (2 ml)

Bovenzijde handen

Vanaf € 300,– (2 ml)

ProHydro: combineer Profhilo & Viscoderm Hydrobooster

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH