Skin Tech® peelings

Skin Tech® peelings

Wat is het?

Chemische peelings bevatten zuren zoals glycolzuur, melkzuur of trichloorazijnzuur, die een licht of sterk ‘afschurend’ op de huid werken. De bovenste laag met dode huidcellen wordt verwijderd en maakt plaats voor nieuwe huid.

Hoe werkt het?

Door huidveroudering vertraagt de celdeling. Levende huidlagen worden inactiever en het aantal dode huidcellen blijft meer aan de oppervlakte kleven, met als gevolg dat de collageen en elastine productie afneemt en de ‘afdruk’ van de rimpel in de dode lagen steeds meer toeneemt. Met de Skin Tech® peelings wordt dit proces omgekeerd en huidstructuur verbeterd. Ze vormen ook een bijzonder geschikte behandeling voor acne, acne littekens en pigmentvlekken.

• De AHA (fruitzuur) peeling is een oppervlakkige peeling die dode huidcellen en onzuiverheden verwijdert en de huid egaler maakt en opfrist. Ideaal voor hen die huidverbetering willen zonder hersteltijd.

• De TCA (trichloorazijnzuur) peeling is krachtiger, maar wel geschikt voor alle huidsoorten, van een dikke huid met grove poriën tot een dunne, gevoelige huid. Deze peeling stimuleert de celdeling in de ondergelegen lederhuid (de dermis), waardoor de productie van elastine en collageen toenemen. De levende lagen van de huid worden dikker, terwijl de bovenste dode huidlagen juist dunner worden. De huid gedraagt zich na deze peeling weer als een jongere huid. Acne, littekens en pigmentvlekken worden ook met deze peeling behandeld.

• De Benebellum® anti-pigment behandelplan is voor behandeling van hyperpigmentatie en melasma. Het bevat tranexaminezuur, een aminozuur dat een ‘lightening’ effect geeft en roodheid door vaatingroei reduceert. Het “Benebellum® Anti-Pigment Behandelplan” bestaat zowel uit behandeling door onze dermatologen in de kliniek als toepassing van Benebellum® producten voor thuisgebruik. Deze gecombineerde aanpak leidt tot zichtbare resultaten in de strijd tegen hyperpigmentatie.

Benebellum Anti-Pigment Behandelplan

Ga de strijd aan tegen pigmentvlekken samen met een dermatoloog en Benebellum®.

Combineer behandeling in de kliniek met producten voor thuisgebruik.

Voorafgaand aan de behandeling

Voor je behandeling neemt je arts uitgebreid je wensen en bijbehorende behandeltechnieken met je door en adviseert je over de beste wijze om een effectief en natuurlijk resultaat te bereiken. Je ontvangt daarnaast informatie over de volgende aspecten van behandelingen en producten: het realistisch te verwachten effect, de mogelijke bijwerkingen en risico’s en de kosten. Je arts stelt jouw individuele behandelplan op en je ontvangt een informed consent (toestemmingsdocument) met gedetailleerde informatie over de behandeling.

Daarnaast verzoeken we je een medische vragenlijst in te vullen. Doe dit zo nauwkeurig en correct mogelijk. Je medische toestand kan namelijk zowel de behandeling als de resultaten beïnvloeden.

We behandelen niet als je:
• jonger bent dan 18 jaar;
• een recente cosmetische behandeling hebt ondergaan;
• je een zeer gevoelig huidtype hebt;
• bepaalde medicatie neemt die van invloed kan zijn.

Als er geen medische indicaties zijn om niet te behandelen, en jij – na alle informatie te hebben ontvangen – akkoord bent, onderteken je de informed consent.

De behandeling

We vinden het belangrijk dat je straks tevreden bent met het resultaat. Om dit bij de controleafspraak goed te kunnen beoordelen, maken we eerst een foto van het te behandelen gebied. We nemen nogmaals je persoonlijk behandelplan met je door.

De arts reinigt je huid en brengt vervolgens de peeling in een aantal lagen aan, totdat de gewenste diepte is bereikt. De peeling zet een ontstekingsproces in gang dat je huid rood en branderig maakt. Dat klinkt vervelend maar wordt in de praktijk niet als pijnlijk ervaren.

Na de peeling wordt een maker (Post Peel Mask) aangebracht. Dit is een crème die het ontstekingsproces afremt. Binnen enkele minuten is je huid weer rustig. Laat deze crème tot de volgende ochtend zitten!

Een gemiddelde behandeling duurt 30 minuten en kan wat ongemak veroorzaken. Na de behandeling krijg je van ons informatie mee voor de eerstvolgende dagen.

Na de behandeling

Het resultaat blijft ongeveer 6 maanden zichtbaar, Je kan het behandelresultaat op peil houden met een losse behandelingen, eens in de 8 weken, of een herhaalkuur na 6-8 maanden.

De meeste cliënten vervolgen direct na de behandeling hun dagelijkse bezigheden, maar niet iedereen reageert hetzelfde. Bijwerkingen kunnen optreden door het geneesmiddel zelf, de injectietechniek of beiden. Dit gebeurt voornamelijk in de eerste week na de injectie. Ze zijn meestal mild tijdelijk van aard.

Veelvoorkomende onschuldige bijwerkingen zijn: lichte zwelling, een geïrriteerd (prikkelend), trekkerig en/of brandend (warm) gevoel. Na 1-3 dagen na de behandeling kan de huid vervellen. Dit kan 3-5 dagen aanhouden. De mate van vervelling varieert per type peeling en treedt niet altijd op. Soms worden moedervlekken, sproeten en haarvaatjes na de behandeling wat duidelijker, omdat de dode huidcellen erop verdwijnen.  Ook kunnen gerstenkorreltjes (milia), die genezen vanzelf.

Mocht je één van de volgende symptomen ervaren: ernstige jeuk, koorts of koortsuitslag, neem dan direct contact met ons op!

Raadpleeg voor een overzicht van mogelijke bijwerkingen de informed consent die je voor de behandeling van ons hebt gekregen.­­

Enkele weken na de behandeling zien we je graag terug voor een controle en evaluatie van het behandelresultaat, en verzoeken je een controleafspraak in te plannen met je behandelend arts. Mocht je in de tussentijd vragen hebben, staan we je graag te woord.

Waar werkt het?

Alle Skin Tech® peelings zijn full face behandelingen.

AHA peeling, incl. 3 nazorgproducten

Vanaf € 250,–

TCA peeling, incl. 3 nazorgproducten

Vanaf € 300,–

BenebellumⓇ Anti-Pigment Behandelplan incl. 5 nazorgproducten

Vanaf € 450,–

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH