SkinPen®

SkinPen®

Wat is het?

De award winning Skinpen® is een apparaat waarmee micro-needling, het aanbrengen van vele minuscule gaatjes, wordt toegepast. De kwaliteit, technologie en resultaten van de SkinPen® overtreffen vergelijkbare producten die op dit moment op de markt zijn. De SkinPen® heeft als enige op zijn gebied een medisch CE keurmerk klasse II, een ISO13485 certificaat en is FDA gekeurd.

Hoe werkt het?

De aanmaak van collageen, een bindend eiwit dat 70% van ons bindweefsel uitmaakt en onze huid haar elasticiteit en stevigheid geeft, neemt na ons 25e levensjaar al geleidelijk af. Een behandeling met de SkinPen® stimuleert de collageen aanmaak, vernieuwd de huid, maakt deze strakker en is ook uitermate geschikt voor het verminderen van fijne rimpels, oneffenheden en littekens.

Voorafgaand aan de behandeling

Voor je behandeling neemt je arts uitgebreid je wensen en bijbehorende behandeltechnieken met je door en adviseert je over de beste wijze om een effectief en natuurlijk resultaat te bereiken. Je ontvangt daarnaast informatie over de volgende aspecten van behandelingen en producten: het realistisch te verwachten effect, de mogelijke bijwerkingen en risico’s en de kosten. Je arts stelt jouw individuele behandelplan op en je ontvangt een informed consent (toestemmingsdocument) met gedetailleerde informatie over de behandeling.

Daarnaast verzoeken we je een medische vragenlijst in te vullen. Doe dit zo nauwkeurig en correct mogelijk. Je medische toestand kan namelijk zowel de behandeling als de resultaten beïnvloeden.

We behandelen niet als je:
• jonger bent dan 18 jaar;
• een recente cosmetische behandeling hebt ondergaan;
• je een zeer gevoelig huidtype hebt;
• bepaalde medicatie neemt die van invloed kan zijn.

Als er geen medische indicaties zijn om niet te behandelen, en jij – na alle informatie te hebben ontvangen – akkoord bent, onderteken je de informed consent.

De behandeling

We vinden het belangrijk dat je straks tevreden bent met het resultaat. Om dit bij de controleafspraak goed te kunnen beoordelen, maken we eerst een foto van het te behandelen gebied. We nemen nogmaals je persoonlijk behandelplan met je door.

Je arts reinigt je huid en maakt met de SkinPen® minuscule gaatjes (zo’n 1600 per seconde) in je huid, die met het blote oog niet te zien zijn. Daarna wordt een SkinPen® crème op de huid aangebracht die de huid kalmeert. Binnen enkele minuten is je huid weer rustig en pijnvrij.

Een gemiddelde behandeling duurt 30-45 minuten en kan een wat onaangenaam gevoel veroorzaken, maar wordt zelden als pijnlijk ervaren. Na de behandeling krijg je van ons informatie mee voor de eerstvolgende dagen.

Na de behandeling

Het resultaat duurt 6-12 maanden, afhankelijk van de indicatie, huidconditie, omgevingsfactoren, en dergelijke. Het proces van huidverbetering door Skinpen® gaat enkele weken tot 1 jaar door. Voor een optimaal effect wordt de SkinPen® behandeling in een kuur van minimaal 3 behandelingen met één maand ertussen gegeven.

De meeste cliënten vervolgen direct na de behandeling hun dagelijkse bezigheden, maar niet iedereen reageert hetzelfde. Bijwerkingen kunnen optreden door het geneesmiddel zelf, de injectietechniek of beiden. Dit gebeurt voornamelijk in de eerste week na de injectie. Ze zijn meestal mild tijdelijk van aard.

Veelvoorkomende onschuldige bijwerkingen zijn: Een rode huid die trekkerig aanvoelt. Soms kunnen kleine puntbloedinkjes zichtbaar worden. Dit verdwijnt over het algemeen snel.

Mocht je één van de volgende symptomen ervaren: een allergische reactie, toenemende warmte of ontstekingen, neem dan direct contact met ons op!

Raadpleeg voor een overzicht van mogelijke bijwerkingen de informed consent die je voor de behandeling van ons hebt gekregen.­­

Maximaal vier weken na de laatste behandeling zien we je graag terug voor een controle en evaluatie van het behandelresultaat, en verzoeken je een controleafspraak in te plannen met je behandelend arts. Mocht je in de tussentijd vragen hebben, staan we je graag te woord.

Waar werkt het?

Gelaat

Vanaf € 195,–

Hals

Vanaf € 195,–

Decolleté

Vanaf € 195,–

Littekens

Vanaf € 150,–

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH