Viscoderm® Hydrobooster

Viscoderm® Hydrobooster

Wat is het?

Viscoderm® Hydrobooster is een licht gecrosslinkte (stabiele) vorm van hyaluronzuur met alle voordelen van hyaluronzuur, maar zonder liftend effect.

Hyaluronzuur is een stof die van nature in onze huid voorkomt en naarmate we ouder worden a­fneemt. Het kan tot wel 1000x het eigen gewicht aan vocht vasthouden. Deze vochtbindende eigenschap zorgt het dat het bindweefsel onder de huid in conditie blijft, en houdt de huid strakker, stralend en fris. Hyaluronzuur wordt door ons eigen lichaam weer afgebroken.

Hoe werkt het?

Viscoderm® Hydrobooster heeft een dubbele werking. Het is een hydraterende booster die de huidstructuur verbetert, de huidelasticiteit vergroot, de huid laat stralen, én tegelijkertijd dynamische rimpels en lijnen verzacht. Dat maakt Viscoderm® Hydrobooster ideaal voor het behandelen van de verouderende huid. Naast het gelaat en de hals, zijn ook het decolleté, de bovenarmen, de handen en de onderbuik te behandelen. De Viscoderm® Hydrobooster behandeling bestaat uit meerdere kleine, oppervlakkige injecties.

Voorafgaand aan de behandeling

Voor je behandeling neemt je arts uitgebreid je wensen en bijbehorende behandeltechnieken met je door en adviseert je over de beste wijze om een effectief en natuurlijk resultaat te bereiken. Je ontvangt daarnaast informatie over de volgende aspecten van behandelingen en producten: het realistisch te verwachten effect, de mogelijke bijwerkingen en risico’s en de kosten. Je arts stelt jouw individuele behandelplan op en je ontvangt een informed consent (toestemmingsdocument) met gedetailleerde informatie over de behandeling.

Daarnaast verzoeken we je een medische vragenlijst in te vullen. Doe dit zo nauwkeurig en correct mogelijk. Je medische toestand kan namelijk zowel de behandeling als de resultaten beïnvloeden.

We behandelen niet als je:
• jonger bent dan 18 jaar;
• zwanger bent of borstvoeding geeft;
• korter dan 3 dagen geleden een andere gezichtsbehandeling hebt ondergaan;
• lijdt aan bepaalde huidaandoeningen, waaronder overgevoeligheid of allergie voor producten op basis van hyaluronzuur;
• een infectie of ontsteking hebt op de voorgestelde injectieplek.

Als er geen medische indicaties zijn om niet te behandelen, en jij – na alle informatie te hebben ontvangen – akkoord bent, onderteken je de informed consent.

De behandeling

We vinden het belangrijk dat je straks tevreden bent met het resultaat. Om dit bij de controleafspraak goed te kunnen beoordelen, maken we eerst een foto van het te behandelen gebied. We nemen nogmaals je persoonlijk behandelplan met je door.

Door de oppervlakkige injecties kan de Viscoderm® Hydrobooster behandeling als pijnlijk worden ervaren. Meestal verdoven we de huid die we gaan behandelen met een verdovende crème. Na het inwerken, injecteren we tientallen kleine prikjes in het te behandelen gebied.

Een gemiddelde behandeling duurt 30 minuten en kan wat ongemak of lichte pijn veroorzaken. Na de behandeling krijg je van ons informatie mee voor de eerstvolgende dagen.

In onderstaande video laten Maaike Dorsteen (furrownl) en dermatoloog Gamze Piskin (SkinSensible) een Viscoderm behandeling zien en bespreken de voordelen van dit mooie product.

Voor en na

Viscoderm, skin booster, hydratatie, rimpels
Viscoderm, skin booster, hydratatie, rimpels, ogen, kraaienpootjes

Na de behandeling

Het resultaat is na één dag al zichtbaar en voelt als een bijzonder effectieve gezichtscrème. Voor een optimaal effect wordt de behandeling na 2 maanden herhaalt en daarna onderhouden met een behandeling om de 6 maanden.

De meeste cliënten vervolgen direct na de behandeling hun dagelijkse bezigheden, maar niet iedereen reageert hetzelfde. Bijwerkingen kunnen optreden door het geneesmiddel zelf, de injectietechniek of beiden. Dit gebeurt voornamelijk in de eerste week na de injectie. Ze zijn meestal mild tijdelijk van aard.

Veelvoorkomende onschuldige bijwerkingen zijn: vochtophoping (oedeem), zwelling, jeuk, verkleuring van de huid (roodheid, blauwe plekken) en gevoeligheid door de injectie.

Mocht je één van de volgende symptomen ervaren: algemene zwakte, een afhangend ooglid, dubbelzien, longontsteking of ademhalings-, slik-, en/of spraakmoeilijkheden, neem dan direct contact met ons op!

Raadpleeg voor een overzicht van mogelijke bijwerkingen de informed consent die je voor de behandeling van ons hebt gekregen.­­

Maximaal acht weken na de behandeling zien we je graag terug voor een controle en evaluatie van het behandelresultaat, en verzoeken je een controleafspraak in te plannen met je behandelend arts. Mocht je in de tussentijd vragen hebben, staan we je graag te woord.

Waar werkt het?

Gelaat (full face)

Vanaf € 390,– (1,1 ml)

Hals

Vanaf € 390,– (1,1 ml)

Decolleté

Vanaf € 390,– (1,1 ml)

Bovenzijde handen

Vanaf € 390,– (1,1 ml)

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH